Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Statsrådet Ann Linde besöker Vietnam tillsammans med kronprinsessparet

Publicerad

Den 6–8 maj besöker statsrådet Ann Linde Vietnam tillsammans med kronprinsessparet för att uppmärksamma 50 år av diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Vietnam och för att delta i Sweden-Vietnam Business Summit.

I den Team Sweden-delegation som statsrådet Linde leder ingår närmare 100 svenska företagsrepresentanter, som också kommer att delta vid Sweden–Vietnam Business Summit i Hanoi. Syftet är att öka kunskapen om och intresset för svenska företagslösningar och produkter för att öka genomslaget för svenskt näringsliv i Vietnam. 

– Idag har 1,4 miljoner människor ett jobb att gå till tack vare svensk export. Att öka kunskap och intresse kring svenska företagslösningar på tillväxtmarknader i Asien är ett viktigt steg för en ökad export, säger Ann Linde.

Ann Linde kommer också att träffa vietnamesiska regeringsföreträdare, Vietnams talman och civilsamhällets aktörer. 

Besöket avslutas i Ho Chi Minh City där en svensk ”start-up-delegation” kommer att möta vietnamesiska yngre entreprenörer för att diskutera möjliga samarbeten.

Presskontakt