Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde besöker Ryssland med anledning av Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum

Publicerad

Den 6-7 juni besöker utrikeshandelsminister Ann Linde Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum, SPIEF tillsammans med en högnivådelegation. I delegationen ingår flera av de största svenska företagen som är aktiva på den ryska marknaden. Syftet med besöket är att främja svenska företag och svenska intressen i Ryssland samt föra bilaterala samtal med ryska regeringsföreträdare.

Under forumet leder Ann Linde ett rundabordssamtal med titeln ”Russia-Sweden: Technological breakthrough and points for growth” med Business Sweden, representanter från de svenska företagen och ryska beslutsfattare. I samband med besöket kommer Ann Linde även hålla ett anförande på temat frihandel på Higher School of Economics och träffa representanter från civilsamhället.

- Sverige och Ryssland har en lång historia av handel och investeringar. På den ryska marknaden finns över 400 svenska företag representerade. Det internationella ekonomiska forumet i Sankt Petersburg utgör därför ett viktigt tillfälle att stödja de svenska företagen, säger Ann Linde. Besöket ger också tillfälle att till ryska regeringsföreträdare framföra vår syn på affärsklimatet i Ryssland. Jag kommer att vara tydlig om både de stora möjligheter som finns avseende vår bilaterala handel, men också kring de utmaningar svenska företag ser på den ryska marknaden, inklusive behovet av långsiktighet, förutsägbarhet och transparens.

På SPIEF förväntas ett 50-tal internationella högnivådeltagare att delta och besöket är en uppföljning på statssekreterare Oscar Stenströms besök till SPIEF i maj 2018. Efter besöket reser Ann Linde vidare till Vilnius, Litauen för att delta i Baltic Pride.

Kontakt