Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Fokus på spelreklam när civilministern besöker Rom

Publicerad

Den 17–19 juni besöker civilminister Ardalan Shekarabi Rom. Där träffar han bland annat representanter från Italiens regering och tull- och monopolmyndigheten för samtal om hur Italien arbetar med konsument- och spelfrågor.

Från 1 januari i år är spelreklam förbjuden i Italien. Med anledning av det och regeringens arbete med att hantera den aggressiva spelreklamen i Sverige träffar civilminister Ardalan Shekarabi Italiens viceminister och generaldirektören för tull- och monopolmyndigheten.

- Att få ta del av andra länders erfarenheter, i det här fallet av Italiens totalförbud av spelreklam, är värdefullt för vårt fortsatta arbete med konsumentskydd på den svenska spelmarknaden, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Civilministern träffar även justitieministern, ministern för offentlig förvaltning, ministern för regionala frågor, statssekreterare med ansvar för idéburna offentliga partnerskap (IOP), samt generaldirektören för den ideella organisationen Sant’Egidio. Samtalen kommer bland annat beröra antikorruption och arbetet med IOP.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.