Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Peter Eriksson i Almedalen

Publicerad

Ministern för internationellt utvecklingssamarbete, Peter Eriksson, kommer att delta under årets Almedalsvecka. Fokus kommer vara globala utvecklingsfrågor. Han kommer inleda veckan med att öppna Sidas scen: ”Sverige i världen”.

Andra evenemang statsrådet kommer delta på är seminarium om biologisk mångfald tillsammans med Naturskyddsföreningen, feministisk utrikespolitik med paraplyorganisationen Concord och klimatomställning med fackets organisation Union to Union. Han kommer även tala om biståndets roll för att hindra klimatförändringar och utrikesdepartementets demokratisatsning.

Peter Eriksson kommer vara där mellan söndagen den 30/6 och onsdagen den 3/6.

Presskontakt

Hanna Hessling
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00