Ylva Johansson har entledigats, arbetsmarknadsminister

-
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Regeringen utser ny generaldirektör för Medlingsinstitutet

Publicerad

Regeringen har beslutat att utse Irene Wennemo till ny generaldirektör för Medlingsinstitutet. Irene Wennemo tillträder den 1 september 2019.

Förordnandet som generaldirektör för myndigheten är på sex år och löper ut den 31 augusti 2025.

– Jag är glad att regeringen utsett Irene Wennemo till uppdraget att bli ny generaldirektör för Medlingsinstitutet. Irene Wennemo har en gedigen erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor, stor kunskap om den svenska partsmodellen och är respekterad av arbetsmarknadens parter. Hennes erfarenheter kommer vara viktiga inför nästa års avtalsrörelse som omfattar hela 2,8 miljoner anställda, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Irene Wennemo har tidigare arbetat som statssekreterare vid Arbetsmarknadsdepartementet mellan åren 2014–2019. Under åren 2010–2013 var hon huvudsekreterare i Parlamentariska socialförsäkringsutredningen och särskild utredare i Lärlingsutredningen 2009–2010. Irene Wennemo har en doktorsexamen i sociologi.

Fakta om Medlingsinstitutet

Myndigheten Medlingsinstitutet har funnits sedan 2000 och i uppdraget ingår att verka för en väl fungerande lönebildning och att medla i arbetstvister. Myndigheten är även ansvarig för den officiella lönestatistiken. Målet för verksamheten är en lönebildning i samhällsekonomisk balans samt arbetsfred. Medlingsinstitutet ska tillvarata och upprätthålla den samsyn som finns på arbetsmarknaden om den konkurrensutsatta sektorns lönenormerande roll.

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-219 50 29
e-post till Sofia Brändström

Prenumerera på nyheter

Vill du ha aktuell information direkt till din e-post?