Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Satsning på att hjälpa utvecklingsländer exportera till Sverige

Publicerad

Regeringen arbetar för att fler länder ska kunna bli ekonomiskt självständiga och växa sig starka. Genom att underlätta för utvecklingsländer att handla med omvärlden skapas fler jobb och fattigdom kan bekämpas.

Sverige stöttar utvecklingsländer i arbetet med att utveckla sin handel – förra året bidrog vi med 3,7 miljarder kronor i handelsrelaterade biståndsinsatser, inom ramen för WTO:s initiativ Aid for Trade.

Idag har regeringen beslutat att stärka arbetet ytterligare genom en satsning på Open Trade Gate Sweden (OTGS), som jobbar med att ge information och stödja export från utvecklingsländer till Sverige.

Kommerskollegium tilldelas 1,5 miljoner kronor för att hjälpa företag från utvecklingsländer att lyckas exportera varor till Sverige och hitta svenska köpare som efterfrågar produkter från utvecklingsländer.

- Sverige har kunnat bygga ett starkare samhälle tack vare vår export. Genom den här satsningen kan fler i utvecklingsländer exportera till Sverige och bidra till fler jobb och större ekonomisk självständighet, säger Ann Linde (S), utrikeshandelsminister.

Presskontakt

Anja L Sundberg
tf pressekreterare hos utrikeshandelsminister Ann Linde
Telefon 076-116 7745
e-post till Anja L Sundberg