Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven till Island 19-20 augusti för nordiskt statsministermöte

Publicerad

Den 20 augusti samlas de nordiska statsministrarna i Reykjavik för det årliga inofficiella nordiska sommarmötet. Island, som i år är ordförande för det Nordiska ministerrådet, är värd för mötet och på agendan står utveckling av den nordiska regionen, klimat, hållbar utveckling och säkerhetspolitik.

Under mötet kommer även en grupp nordiska företag presentera sina initiativ till att skapa hållbara affärlösningar i Norden. Mötet kommer att efterföljas av ett mediatillfälle.

Statsministrarna kommer också att ha en arbetslunch tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Samtalen kommer bland annat att kretsa kring klimatfrågor och det globala världsläget. Lunchen kommer att efterföljas av ett mediatillfälle tillsammans med förbundskanslern.

Dagen före sommarmötet, den 19 augusti, besöker statsminister Stefan Löfven tillsammans med sin isländska statsministerkollega Katrín Jakobsdottír kraftverket Hellisheiðarvirkjun utanför Reykjavik för att bland annat titta på projektet med att fånga in koldioxid, ”CarbFix”. Därefter har statsministrarna en gemensam arbetslunch.

För mer detaljer om programmet och förfrågan om ackreditering, kontakta pressekreterare Mikael Lindström.

Presskontakt

Mikael Lindström
Tf pressekreterare åt statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00