Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern besöker Gulfregionen för möten om Jemen

Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström besöker Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Oman och Jordanien den 31 augusti-4 september för möten om bilaterala och regionala frågor med särskilt fokus på Jemenkrisen. Utrikesministern kommer att träffa sina motparter i respektive land, Jemens regering och FN för att diskutera hur det internationella samfundet bäst kan stödja FN:s arbete med Jemenkonflikten och bidra till en förnyad politisk process. I synnerhet genomförandet av Stockholmsöverenskommelsen, som slöts mellan konfliktens parter i Sverige 2018, kommer att diskuteras. Andra bilaterala och regionala frågor, inklusive vikten av att minska spänningarna i regionen, kommer också att tas upp.

Presskontakt

Elin Tibell
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00