Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans inviger Polarforskningssekretariatet i Luleå

Publicerad

I morgon, onsdag den 4 september, reser Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, till Luleå för att inviga Polarforskningssekretariatets nya lokaler vid Luleå tekniska universitet efter omlokalisering från Stockholm. Under dagen möter Matilda Ernkrans också bland annat representanter för lärarutbildning och rymdverksamhet samt träffar studenter vid Luleå tekniska universitet.

Polarforskningssekretariatet är en statlig myndighet med uppgift att samordna och främja svensk polarforskning. Regeringen vill bidra till att den kunskap om Arktis som finns i regionen förstärks och utnyttjas genom att förlägga Polarforskningssekretariatet till Luleå. Myndigheten har utifrån detta flyttat in i nya lokaler vid Luleå tekniska universitet, och Matilda Ernkrans inviger i morgon sekretariatet och håller ett anförande under invigningsceremonin.

Efter invigningen genomförs ett besök vid Luleå tekniska universitet.

Program

Invigning av Polarforskningssekretariatet

13.00 Matilda Ernkrans inviger Polarforskningssekretariatet

Plats: Luleå tekniska universitet, Hus B, ingång Vintergatan 2

Besök vid Luleå tekniska universitet

14.30–17.00 Besöker bland annat lärarutbildningen och rymdverksamheten samt träffar representanter för studenter och personal vid universitetet

Plats: Luleå tekniska universitet, Hus A, A2527

Tid för intervju finns – kontakta Mirjam Kontio.

Presskontakt

Mirjam Kontio
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00