Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Thomas Carlzon lämnar uppdraget som landshövding i Kalmar län

Publicerad

Regeringen kommer i nästa vecka att fatta beslut om att anställa Thomas Carlzon som generaldirektör med placering i Regeringskansliet. Thomas Carlzon lämnar därmed uppdraget som landshövding i Kalmar län. Thomas Carlzon kommer från och med den 21 oktober till och med den 31 augusti 2020 att vara anställd som generaldirektör i Regeringskansliet.

- En hög tillit till och ett stort förtroende för den offentliga sektorn är en central del av regeringens förvaltningspolitik. Mot bakgrund av händelseutvecklingen vid Länsstyrelsen i Kalmar län är jag och Thomas Carlzon därför överens om att han ska få nya arbetsuppgifter, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Regeringen avser att så snart som möjligt fatta beslut om en ny landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kalmar län.

- Det har varit en ära att få vara landshövding i Kalmar län under dessa år. Det är viktigt att myndigheten nu får arbetsro och kan fortsätta att utvecklas under en ny ledning, säger avgående landshövding Thomas Carlzon.

 

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.