Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Annika Söder slutar som kabinettssekreterare - ska arbeta med fredsuppdrag

Publicerad

Annika Söder lämnar i dag sitt uppdrag som kabinettssekreterare (en särskild titel för statssekreteraren hos utrikesministern) på Utrikesdepartementet. Hon har haft uppdraget under fem år. Söder övergår nu till arbeta med freds- och konfliktfrågor.

Annika Söder ska nu bland annat att verka som styrelseordförande vid European Institute of Peace.

- Jag ser fram emot att med full kraft kunna ägna mer tid åt den rollen. Arbetet med konfliktlösning, försoning samt säkerhets- och fredsförebyggande arbete är viktigare än någonsin, säger Annika Söder.

Utrikesminister Ann Linde har satt stort värde på Annika Söders arbete.

- Det finns ingen dramatik i detta. Vi bestämde redan i september i samband med skiftet på utrikesministerposten att hon skulle vara kvar under en övergångsperiod. Jag vill genuint tacka henne för hennes fem år som kabinettssekreterare och att hon har delat med sig av sina ovärderliga erfarenheter, säger Ann Linde.

Presskontakt

Mikael Lindström
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00