Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Regeringen utser ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen

Publicerad

Regeringen har beslutat att utse Maria Mindhammar till ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Maria Mindhammar är sedan 2017 överdirektör på Arbetsförmedlingen. Hon tillträder som generaldirektör omgående.

Maria Mindhammar och Eva Nordmark står vid ett podium på en presskonferens. Maria pratar inför journalister.
Arbetsförmedlingens nya generaldirektör Maria Mindhammar och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid pressträffen. Foto: Evelina Larsson/Regeringskansliet

Sedan 2017 har Maria Mindhammar varit överdirektör på Arbetsförmedlingen. Hon tillsattes som överdirektör för att förstärka den interna styrningen av verksamheten och förbättra förutsättningarna för goda resultat.

Maria Mindhammar är jurist och har tidigare varit regionskattechef och skattedirektör på Skatteverket i Västra Götaland. Hon har erfarenhet av arbete inom flera statliga myndigheter som Kronofogdemyndigheten och Skolverket. Maria Mindhammar har även varit hovrättsassessor för Hovrätten för Västra Sverige.

–Maria Mindhammar är rätt person att kliva in som ny generaldirektör och ge det tydliga ledarskap som myndigheten behöver för att ge rätt stöd till arbetssökande och arbetsgivare i hela landet. Hon kommer även att ha en viktig roll att spela i det fortsatta reformeringsarbetet, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Förordnandet som generaldirektör för Arbetsförmedlingen är på 6 år och sträcker sig fram till 31 december 2025.

Presskontakt

Gabriel Dahlander
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00