Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsministern leder Global Deals styrkommitté i Paris

Publicerad

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg befinner sig idag i Paris för att leda mötet i Global Deals styrkommitté och för att ha bilaterala överläggningar med Frankrikes arbetsmarknadsminister Muriel Pénicaud.

Det svenska initiativet Global Deal for Decent Work and Inclusive Growth är ett globalt partnerskap med syfte att främja social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden globalt. Initiativet handlar ytterst om att globaliseringens fördelar och vinster ska komma fler till del och att utmaningarna på den globala arbetsmarknaden ska hanteras gemensamt. Global Deal har på några få år växt till att samla mer än 100 aktörer från hela världen. Bland de medverkande på dagens möte finns OECD:s generalsekreterare Angel Gurría och ILO:s generaldirektör Guy Ryder.

- I en polariserad värld behövs mer dialog mellan fackliga organisationer, arbetsgivare och regeringar. Mina erfarenheter från näringslivet har gjort mig övertygad om att utmaningarna på arbetsmarknaden ska hanteras gemensamt, såväl nationellt som internationellt. Det är en förutsättning för att nå flera av målen i Agenda 2030, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Under besöket i Paris kommer utrikeshandelsminister Anna Hallberg även att ha möten med Frankrikes arbetsmarknadsminister Muriel Pénicaud och statssekreteraren för utrikeshandel Jean-Baptiste Lemoyne, samt träffa svenska företag verksamma i Frankrike.

Presskontakt

Hanna Alexandersson
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00