Innehållet publicerades under perioden

-

Peter Eriksson har entledigats, minister för internationellt utvecklingssamarbete

-

Bostads- och digitaliseringsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde presenterar utrikesdeklarationen 2020

Publicerad

Idag presenterar utrikesminister Ann Linde regeringens utrikespolitiska deklaration i riksdagen. Deklarationen, som sammanfattar regeringens utrikespolitiska prioriteringar för år 2020, innehåller bland annat en nyhet om ett stärkt arbete mot organiserad brottslighet. I deklarationen märks också ett starkare fokus på säkerheten i Europa inför det svenska ordförandeskapet i OSSE år 2021.

Foto: KristianPohl/Regeringskansliet.

- Min främsta uppgift är att arbeta för trygghet i Sverige. Utvecklingen i omvärlden påverkar oss, oavsett om det gäller säkerheten i närområdet, klimatförändringarna eller demokratins tillbakagång. Den organiserade brottsligheten är ett bra exempel på detta, eftersom den har tydliga kopplingar till utlandet, säger utrikesminister Ann Linde.

En ytterligare nyhet är att regeringen stärker fokuset på fackliga rättigheter utomlands, som en del av demokratisatsningen Drive for Democracy, som lanserades i förra årets utrikesdeklaration.

Utrikesdeklarationen läses upp i riksdagen den 12 februari kl. 9.

Länk till utrikesdeklarationen

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00