Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg deltar i Global Deal-konferens i Paris

Publicerad

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg befinner sig i Paris tillsammans med statsminister Stefan Löfven för att delta i en högnivåkonferens inom Global Deal-partnerskapet.

Idag anordnar Global Deal-partnerskapet en högnivåkonferens i Paris där representanter för arbetsmarknadens parter, företag, organisationer och regeringar från olika delar av världen deltar.

Det svenska initiativet Global Deal for Decent Work and Inclusive Growth är en satsning för att främja social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden globalt. Initiativet handlar ytterst om att globaliseringens fördelar och vinster ska komma fler till del och att utmaningarna på den globala arbetsmarknaden ska hanteras gemensamt. På några få år har Global Deal växt till att samla mer än 100 aktörer från hela världen; regeringar, företag och organisationer.

Bland konferensens högnivådeltage finns Sveriges statsminister Stefan Löfven, OECD:s generalsekreterare Angel Gurría och ILO:s generaldirektör Guy Ryder.

- Bra arbetsvillkor och stark social dialog är inte bara rätt – det är också smart. Arbetstagare får schyssta villkor och utbildning samtidigt som företagen får kompetent arbetskraft och köpstarkare konsumenter. På så vis ser vi till att samhällen växer tillsammans, inte isär, säger Anna Hallberg och fortsätter:

- Jag är övertygad om att det krävs mer dialog mellan fackliga organisationer, arbetsgivare och regeringar för att möta de utmaningar som följer med globaliseringen. Jag ser fram emot att ta del av inspirerande exempel på hur våra partners har främjat goda arbetsvillkor runt om i världen.

Presskontakt

Hanna Alexandersson
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00