Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström tar emot utredning om en mer likvärdig skola

Publicerad

I dag, måndag den 27 april, överlämnar Utredningen om en mer likvärdig skola sitt betänkande till utbildningsminister Anna Ekström. I samband med detta hålls en pressträff kl. 11.00. Var vänlig observera begränsningarna i antal personer som kan närvara.

Tid:
Plats: Lilla pressrummet, kvarteret Loen. Entré grinden vid Karduansmakargatan/Rödbodgatan 6.

Föranmälan krävs och görs till Björn Fridén (se presskontakt) senast kl. 10.00. Presslegitimation krävs. Max två personer från respektive redaktion kan närvara. Insläpp från kl. 10.30.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en film publicerad. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer som producerats efter januari 2019 finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Regeringens särskilda utredare Björn Åstrand har haft i uppdrag att analysera och föreslå åtgärder för att minska skolsegregationen och förbättra resurstilldelningen till förskoleklass och grundskola. Syftet är att öka likvärdigheten.

På grund av det rådande läget deltar Björn Åstrand vid pressträffen via videolänk för att presentera utredningens förslag och svara på frågor. Anna Ekström finns tillgänglig för kommentarer på plats.

Presskontakt

Björn Fridén
T.f. pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00

Pressträffen webbsänds

Du kan följa pressträffen live eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.