Pressmeddelande från Finansdepartementet

Brittis Benzler ny landshövding i Hallands län

Publicerad

Regeringen har utsett Brittis Benzler till landshövding i Hallands län. Brittis Benzlers förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Hallands län gäller från och med den 1 juni 2020 till och med den 30 november 2023.

- Brittis Benzler är en kompetent politiker med erfarenhet av politik på kommunal och regional nivå. Hennes erfarenhet som förtroendevald kommer att bidra till utvecklingen av länsstyrelsen i Hallands län och till utvecklingen av länet, säger civilminister Lena Micko.

Brittis Benzler är född 1958. Benzler sitter för närvarande i regionfullmäktige på Gotland. Benzler har tidigare varit regionråd på Gotland och dessutom gruppledare i regionfullmäktige i mer än 20 år.

Presskontakt

Jonas Lannering
Pressekreterare hos civilminister Lena Micko
Telefon (växel) 08-405 10 00