Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

2,18 miljarder för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården

Publicerad

På grund av utbrottet av covid-19 och dess konsekvenser för hälso- och sjukvården, beslutade regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) i april om ett tillägg till överenskommelsen om ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården. Nu ska totalt cirka 2,18 miljarder kronor fördelas mellan regionerna.

I december 2019 träffade staten och SKR en överenskommelse om ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården. På grund av utbrottet av covid-19 tecknade staten och SKR i april 2020 en tilläggsöverenskommelse som innebär att regionerna får medel för uppfyllda prestationskrav enbart för januari och februari, därefter fördelas medlen utifrån befolkningsstorlek.

Totalt betalas nu cirka 2,18 miljarder kronor ut till regionerna.

Se bilaga för fördelning av medlen.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Jasmina Sofic
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00