Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Lars Lööw ny överdirektör för Arbetsförmedlingen

Publicerad

Regeringen har idag beslutat att utse Lars Lööw till ny överdirektör för Arbetsförmedlingen. Lars Lööw är idag generaldirektör för Svenska ESF-rådet.

Lars Lööw har en bakgrund som bland annat ordförande för Handikappförbundens samarbetsorgan, handikappombudsman, utvecklingsdirektör och kommunikationsdirektör för Samhall och vd för rekryteringsföretaget Peritos Ungdomsrekrytering. Sedan 2015 har Lars Lööw varit generaldirektör för Svenska ESF-rådet.

– Lars Lööws erfarenheter av åren som myndighetschef för Handikappombudsmannen och ESF-rådet tillsammans med åren hos Samhall och Peritos har gett honom en bred kunskap om arbetsmarknadsområdet, både myndighetsperspektiv och den privata aktörens, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Lars Lööw tillträder tjänsten som överdirektör den 1 september 2020.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-053 92 70
e-post till Jennie Zetterström