Pressmeddelande från Finansdepartementet

Peter Sandwall ny landshövding i Kalmar län

Publicerad

Regeringen har utsett Peter Sandwall till landshövding i Kalmar län. Peter Sandwalls förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kalmar län gäller från och med den 21 september 2020 till och med den 31 augusti 2026.

- Peter Sandwall är en generaldirektör med gedigen erfarenhet av att leda statlig verksamhet. Hans breda erfarenhet från statsförvaltningen och Försvarsmakten kommer att vara en tillgång både för länsstyrelserna och för Kalmar län, säger civilminister Lena Micko.

Peter Sandwall är född 1963. Han är sedan oktober 2012 generaldirektör för Försvarsmakten. Mellan åren 2002 till 2012 var Sandwall departementsråd i Finansdepartementet. Sandwall är utbildad nationalekonom, reservofficer och tidigare även fartygschef i flottan.

Presskontakt

Jonas Lannering
Pressekreterare hos civilminister Lena Micko
Telefon (växel) 08-405 10 00