Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Sveriges närvaro i Kambodja förändras

Publicerad

Idag fattade regeringen beslut om att Sveriges ambassad i Phnom Penh ska vara avvecklad till slutet av 2021. Sverige har goda relationer med Kambodja. Dessa kommer nu att fortsätta under nya former.

Ambassadören i Bangkok avses sidoackrediteras till Kambodja och UD:s verksamhet överförs till ambassaden i Bangkok. UD kommer inte att ha någon personal stationerad i Kambodja efter avvecklingen. Utvecklingssamarbetet kommer även fortsatt att genomföras av Sida.

Förändringen är ett led i den kontinuerliga anpassning som UD gör av utlandsorganisationen i förhållande till förändringar i världen och ändrade krav på bevakning och service. Detta är en ständig förändringsprocess som innebär att Sverige ibland öppnar eller avvecklar ambassader och konsulat.

Presskontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst