Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Heidi Stensmyren ny styrelseordförande för Försäkringskassan

Publicerad

Regeringen har utsett Heidi Stensmyren till ny ordförande i Försäkringskassans styrelse. Förordnandet sträcker sig från den 1 januari 2021 till den 31 december 2023. Samtidigt utser regeringen fyra nya styrelseledamöter.

– Som bland annat mångårig ordförande i Sveriges Läkarförbund besitter Heidi Stensmyren kunnandet och erfarenheten att leda styrelsens arbete. Med henne och övriga nya ledamöter breddas kompetensen med fokus på sjukvården och juridiken, vilket kommer vara av yttersta vikt för att tillsammans med generaldirektören utveckla Försäkringskassan som myndighet, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

Regeringen utser kommunstyrelsens ordförande och juristen Ulrika Liljeberg, professor Lotta Vahlne Westerhäll, samt kommunstyrelsens ordförande och juristen Erland Olausson att vara ledamöter i styrelsen för myndigheten från den 1 januari 2021 till den 31 december 2023. Generaldirektören Thomas Pålsson utses att vara ledamot från den 1 april 2021 till den 31 mars 2024.

Utöver generaldirektör Nils Öberg och ovanstående personer ingår sedan tidigare ledamöterna Anita Johansson, Ella Niia och Jörgen Olofsson i styrelsen för Försäkringskassan.

Regeringen beslutar även att vice styrelseordförande hädanefter ska utses av regeringen, och inte som tidigare av myndighetens styrelse. Förordningsändringen träder i kraft den 15 januari 2021.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter