Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans deltar i samtal med nordiska ministerkollegor om ungas psykiska hälsa

Publicerad

I dag, torsdag 3 december, deltar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett möte med Nordiska ministerrådet för utbildning och forskning. Mötet sker digitalt och denna gång står samtal om ungas psykiska hälsa och välbefinnande kopplat till utbildningsrelaterade prestationer i fokus.

Ungas psykiska hälsa och välbefinnande i de nordiska länderna behöver främjas, och nu samlas ministerkollegor inom utbildningsområdet för att samtala kring utmaningar och utbyta goda idéer för att utveckla en sund prestationskultur bland unga.

– Psykisk ohälsa bland unga är ett av våra stora folkhälsoproblem. Många unga känner i dag en oerhörd press för att skapa sig möjligheter inför yrkesval och etablering på arbetsmarknaden. Att inte lyckas med studier kan därför innebära psykisk ohälsa och detta är något vi tillsammans i de nordiska länderna behöver utbyta erfarenheter kring och samtala om, säger Matilda Ernkrans.

Flera studentorganisationer, bland annat Sveriges förenade studentkårer och Saco studentråd, har uppmärksammat frågan om studenters psykiska hälsa.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet