Pressmeddelande från Finansdepartementet

Marita Ljung ny landshövding i Jämtlands län

Publicerad

Regeringen har utsett Marita Ljung till ny landshövding i Jämtlands län. Marita Ljungs anställning som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Jämtlands län gäller från och med den 1 april 2021 till och med den 31 mars 2027.

-  Det är glädjande att regeringen utsett Marita Ljung till ny landshövding och chef för länsstyrelsen i Jämtlands län. Marita Ljung har bred erfarenhet från både näringsliv, politik och offentlig förvaltning. Hennes erfarenhet från flera olika samhällssektorer kommer att vara en tillgång för invånarna i Jämtlands län och för länsstyrelserna, säger civilminister Lena Micko.

Marita Ljung är född 1962. Hon är för närvarande affärschef för Almi Företagspartner i Mälardalen. Marita Ljung har tidigare arbetat på Swedbank där hon har haft flera chefspositioner, bland annat som chef för public affairs. Hon har även varit statssekreterare på Näringsdepartementet mellan 2010 och 2014.

Presskontakt

Nora Suni
Pressekreterare hos civilminister Lena Micko
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-131 24 59
e-post till Nora Suni