Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Ny generaldirektör för Läkemedelsverket

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Björn Eriksson till generaldirektör för Läkemedelsverket. Björn Eriksson är till yrket hjärtläkare och kommer närmast från rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. Han tillträder den 22 mars 2021.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer som producerats efter januari 2019 finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.


– Jag är glad att Björn Eriksson har tackat ja till detta viktiga uppdrag. Björns gedigna meriter och erfarenheter inom hälso- och sjukvården gör honom väl rustad att axla uppdraget som Läkemedelsverkets generaldirektör, säger socialminister Lena Hallengren.

Björn Eriksson är disputerad hjärtläkare. Han har lång erfarenhet av att leda stora organisationer. Björn Eriksson har bland annat varit förvaltningschef för Skånes universitetssjukhus och regiondirektör för Region Jämtland Härjedalen. Han har även arbetat med läkemedelsutveckling på AstraZeneca, och sitter sedan 2018 i Läkemedelsverkets styrelse.

Björn Eriksson tillträder som generaldirektör den 22 mars 2021.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter