Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ny generaldirektör för Statens servicecenter

Publicerad

Regeringen har idag utsett Åsa Lindh till ny generaldirektör och chef för Statens servicecenter. Åsa Lindh kommer närmast från tjänsten som verkställande direktör för Trygghetsstiftelsen.

Åsa Lindh har lång erfarenhet av chefsuppdrag inom stats- och utrikesförvaltningen. Som tidigare generaldirektör för svenska ESF-rådet och som administrativ chef på Sida har hon gedigen erfarenhet av att samverka med många olika samhällsaktörer både på nationell, regional och lokal nivå.

- Jag är övertygad om att Åsa Lindhs erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att utveckla Statens servicecenters kärnuppgifter – att tillhandahålla medborgarservice i hela landet och att stödja myndigheternas effektivitet, säger civilminister Lena Micko.

Åsa Lindh tillträder som generaldirektör den 1 april 2021 och förordnandet gäller under sex års tid. 

Presskontakt

Nora Suni
Pressekreterare hos civilminister Lena Micko
Telefon (växel) 08-405 10 00