Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg till Bryssel för möte med EU:s handelsministrar

Publicerad

EU:s handelsministrar möts idag i Bryssel för att diskutera EU:s handelspolitiska översyn, handelsrelationerna mellan EU och USA samt reformarbetet i WTO. Mötet gästas också av WTO:s generaldirektör Dr. Ngozi Okonjo-Iweala och USA:s handelsrepresentant Katherine Tai.

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg deltar idag, den 20 maj, i rådsmötet för utrikeshandelsfrågor. Ministrarna väntas anta rådslutsatser om EU:s handelspolitiska översyn: Översyn av handelspolitiken — En öppen, hållbar och bestämd handelspolitik som EU-kommissionen publicerade den 18 februari 2021.

- Sverige har varit pådrivande för att EU:s handelspolitik ska bygga på en öppenhet mot omvärlden och att handeln fortsätter att vara en motor för vår konkurrenskraft och för hållbar tillväxt, samt skapar nya jobb och stärker vår välfärd, säger Anna Hallberg.

På dagordningen står också diskussioner om reformarbetet i Världshandelsorganisationen (WTO) och förberedelserna inför WTO:s ministerkonferens i höst samt handelsrelationen mellan EU och USA. Mötet gästas av både WTO:s generaldirektör Dr. Ngozi Okonjo-Iweala och USA:s handelsrepresentant Katherine Tai.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00