Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Elektrifieringslöften i Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen - Tomas Eneroth träffar regionerna

Publicerad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth träffar idag, den 9 juni, regionerna Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen digitalt för att ta del av deras elektrifieringslöften. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil.

På en pressträff den 31 maj presenterade regeringens elektrifieringskommission tillsammans med bland annat regioner, länsstyrelser och näringsliv 17 elektrifieringslöften som ska påskynda elektrifieringen regionalt. Infrastrukturminister Tomas Eneroth är ordförande i Elektrifieringskommissionen och besöker deltagande regioner för att ta del av deras arbete.

Infrastrukturministern finns tillgänglig för att svara på frågor från media efter mötet, cirka kl 10.40.

Om Elektrifieringskommissionen

Regeringen har inrättat en elektrifieringskommission för att påskynda arbetet med elektrifiering av de tunga vägtransporterna och transportsektorn som helhet. Kommissionen består av infrastrukturminister Tomas Eneroth som ordförande, samt 16 ledamöter.

Presskontakt

Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00