Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern diskuterar EU:s industripolitik och kommande ordförandeskap med fransk motpart

Publicerad

Idag besöker Frankrikes statssekreterare med ansvar för ekonomiska- och finansiella frågor, Agnès Pannier-Runacher, Stockholm för möte med näringsminister Ibrahim Baylan. Statsrådet och statssekreteraren kommer att diskutera frågor kopplade till EU:s industripolitik och hur EU efter pandemin kan bygga upp en mer konkurrens- och motståndskraftig, grön och digital ekonomi.

Näringsministern kommer vid mötet med sin franska motpart också att samtala om det kommande EU-ordförandeskapet. Frankrike, som ingår i samma trio som Tjeckien och Sverige, övertar ordförandeskapet i EU den 1 januari 2022, ett år innan Sverige.

Därtill kommer mötet fokusera på det svensk-franska partnerskapet för innovation och gröna lösningar, och hur detta kan fördjupas inför den översyn som förväntas göras av statsminister Stefan Löfven och Frankrikes President Emmanuel Macron senare i år. Partnerskapet undertecknades i november 2017 med syftet att genom innovation möta den digitala omvandlingen och klimatomställningen, skapa nya jobb och bevara den sociala sammanhållningen.

– Sverige och Frankrike driver gemensamt på för en mer grön och digital industripolitik på EU-nivån, och dagens möte blir ett utmärkt tillfälle att diskutera vad mer som kan göras, inte minst inför det kommande EU-ordförandeskapet, säger näringsminister Ibrahim Baylan inför mötet.

Presskontakt

Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-075 97 31
e-post till Kajsa Loord