Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Tomas Eneroth träffar regioner för att ta del av elektrifieringslöften

Publicerad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth träffar idag, den 16 juni, flera regioner digitalt för att ta del av deras elektrifieringslöften. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil.

På en pressträff den 31 maj presenterade regeringens elektrifieringskommission tillsammans med bland annat regioner, länsstyrelser och näringsliv 17 elektrifieringslöften som ska påskynda elektrifieringen regionalt. Infrastrukturminister Tomas Eneroth är ordförande i Elektrifieringskommissionen och besöker deltagande regioner för att ta del av deras arbete.

Idag träffar infrastrukturministern representanter från Dalarna, Gävleborg, Värmland, Uppsala, Västmanland, Östergötland och Stockholm.

Om Elektrifieringskommissionen

Regeringen har inrättat en elektrifieringskommission för att påskynda arbetet med elektrifiering av de tunga vägtransporterna och transportsektorn som helhet. Kommissionen består av infrastrukturminister Tomas Eneroth som ordförande, samt 16 ledamöter.

Presskontakt

Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00