Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Per Olsson Fridh i möte med USAID-chefen Samantha Power

Publicerad

Minister för internationellt utvecklingssamarbete Per Olsson Fridh samtalade igår med Samantha Power, som sedan maj är chef för USA:s biståndsmyndighet USAID.

De samtalade om klimatarbetet, livsmedelssäkerhet och flyktingar. Vidare diskuterades feministiska utrikespolitik och demokratifrågor. Även aktuella frågor som Afghanistan, Kuba och Tigrayregionen i Etiopien avhandlades.

Power har tidigare varit Anna Lindh-professor vid Harvard Kennedy School samt William D Zabel-professor vid Harvard Law School. Hon tjänstgjorde i Obama-Biden-administrationen som USA:s FN-ambassadör, då hon bland annat var med och ratifierade Parisavtalet om klimat.

Presskontakt

Elina Jansson
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-051 58 40
e-post till Elina Jansson