Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren besöker Luleå och Haparanda

Publicerad

I dag, tisdag den 31 augusti, besöker EU-minister Hans Dahlgren Luleå tekniska universitet. Imorgon, onsdag den 1 september, åker han vidare till Haparanda för att bland annat delta i invigningen av Demokratistugan.

Som en del i arbetet med att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin har kommittén ”Demokratin 100 år” tagit fram en Demokratistuga som visas runt om i Sverige under 2021. EU-minister Hans Dahlgren deltar imorgon onsdag vid invigningen av Demokratistugan i Haparanda och kommer i samband med detta att svara på frågor från gymnasieelever. Vid invigningen deltar även Sven Tornberg, kommunalråd i Haparanda och Lotta Finstorp, landshövding i Norrbotten.

Mer om Demokratistugan på Kommittén Demokratin 100 års webbplats

Hans Dalgren kommer därefter att besöka den Sverigefinska Folkhögskolan i Haparanda. Han kommer även att delta i ett möte med representanter för Haparanda kommun och Torneå stad för att diskutera områdets gränsöverskridande samarbeten.

I eftermiddag besöker Hans Dahlgren Luleå tekniska universitet för att få en större inblick i verksamheten.

Tid för intervjuer finns, kontakta pressekreterare Darina Agha.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00