Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg reser till Åland för möte om det nordiska samarbetet

Publicerad

Idag den 13 september reser utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg till Åland för ett möte mellan de nordiska samarbetsministrarna. På dagordningen står bland annat nordisk krissamverkan.

Därtill förväntas ministrarna att ha en diskussion om ett nytt mandat för Gränshinderrådet, som arbetar för att lösa ut gränshinder för individer och företag i Norden. Under covid-19-pandemin har Sverige drivit på för en stärkt gränssamverkan i kriser. 

En diskussion om det fortsatta arbetet för att nå de nordiska ländernas vision – att Norden ska bli världens mest hållbara och integrerade region 2030 – väntas också vid mötet. Därutöver står Nordiska ministerrådets budget för 2022 på dagordningen.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00