Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg reser till Egypten

Publicerad

Den 21-22 september besöker utrikeshandelsminister Anna Hallberg Egypten för möten med egyptiska motparter, svenska företag verksamma i landet samt organisationer för att höra om utvecklingen i landet.

Egypten är Sveriges största exportmarknad på den afrikanska kontinenten och den tredje största i Mellanöstern. Syftet med besöket är att bygga vidare på den positiva trend i handelsrelationen mellan länderna.

– Egypten är Nordafrikas största ekonomi och en viktig ingång för svenska företag verksamma på kontinenten. Under mitt besök kommer jag lyfta fram att svenska företag inte bara är världsledande i kvalitet och innovationsförmåga, utan också på att arbeta hållbart och ansvarsfullt. Svenska företag bidrar därmed till en positiv samhällsutveckling samtidigt som exporten skapar jobb och välfärd i Sverige, säger Anna Hallberg.

Hallberg kommer under sitt besök att ha möten med Egyptens minister för industri och handel Nevin Gamea, minister för elektricitet och förnybar energi Mohamed Shaker samt vice bostadsminister Khaled Abbas. Därtill kommer Hallberg att träffa svenska företag med närvaro i landet samt organisationer för att informera sig om utvecklingen i samhället.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00