Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg besöker Italien tillsammans med kronprinsessparet och svenska företag för att främja den gröna och digitala omställningen

Publicerad

Den 17–20 oktober reser utrikeshandelsminister Anna Hallberg och kronprinsessparet tillsammans med en företagsdelegation till Rom och Turin. De kommer att ha möten med italienska företag och andra aktörer verksamma inom grön omställning och digitalisering. Anna Hallberg kommer även att ha möten med representanter för den italienska regeringen.

Italien gör stora satsningar för att återstarta samhället efter pandemin och här kan svenska företag särskilt bidra med sina hållbara lösningar och kunskap i digitalisering. Besöket är den första större handelsdelegationen sedan pandemin och innebär ett tillfälle att fördjupa de goda relationerna mellan Sverige och Italien med målsättningen att gemensamt främja ett grönare, mer konkurrenskraftigt och digitalt Europa.

- Genom svensk export kan vi bidra med att minska utsläppen globalt och skapa fler gröna jobb i Sverige. Min ambition är att öppna dörrar för svenska företag och stärka handelsrelationen med Italien. Sverige är världsledande på hållbara lösningar och svenska företag har mycket att erbjuda i Italiens gröna och digitala omställning efter pandemin, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00