Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Nomineringar och pressinbjudan till regeringens pris för Årets exportregion och Årets exportsuccé

Publicerad

Som ett led i arbetet med att öka exporten från hela landet delar regeringen ut Årets exportsuccé och Årets exportregion. Priserna delas ut fredag den 22 oktober av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H. Prins Daniel.

Tid:
Plats: Utrikesdepartementet, Drottninggatan 4

Media är välkomna att delta under prisutdelningen. Föranmälan krävs till matilda.haggblom@gov.se. Medtag giltig presslegitimation. Inpassering från kl 09.30.

Regeringen vill med dessa två priser främja svensk export och uppmuntra företag – särskilt små och medelstora – att exportera. Regeringen vill också uppmärksamma regioner som framgångsrikt samverkat mellan regionala aktörer och som skapat bättre förutsättningar för företag att lyckas i sina exportansträngningar, och därigenom bidragit till tillväxt och jobbskapande.

– Samtliga nominerade till regeringens exportpriser Årets exportregion och Årets exportsuccé har visat en fantastisk exportutveckling, innovationsrikedom och bidragit till en synlighet för Sverige. Det är tre viktiga ingredienser för hållbar tillväxt och för att skapa jobb i hela landet. Genom priserna kan de inspirera och motivera andra att följa efter, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Nominerade regioner till Årets exportregion är:

  • Norrbotten
  • Halland
  • Skåne

Nominerade företag till Årets Exportsuccé är:

  • Bico Group (bioteknik inom hälsa och sjukvård)
  • Nick’s (alternativa och veganska sötsaksprodukter)
  • OrganoWood (hållbart och miljövänligt virke)

Vinnarna tillkännages av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H Prins Daniel vid en prisceremoni den 22 oktober kl. 10.00 på utrikesdepartementet i Stockholm. Föranmälan krävs till Matilda Häggblom.

Ta del av samtliga nomineringstexter och jurymedlemmar på Regeringens exportpriser.

Presskontakt

Matilda Häggblom
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
Telefon 072-2141491
e-post till Matilda Häggblom
Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00