Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Eva Nordmark håller seminarium om jämställdhet i samband med EPSCO

Publicerad

Inför måndagens ministerrådsmöte inom EPSCO arrangerar arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark ett frukostseminarium om jämställdhet. Under seminariet deltar ett flertal jämställdhetsministrar och kommissionär med ansvar för jämlikhet Helena Dalli, som tillsammans ska diskutera bland annat jämställdhetsintegrering.

Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark arrangerar imorgon den 6 december ett frukostseminarium i anslutning till EPSCO-mötet. Syftet med mötet är att utbyta erfarenheter om jämställdhetsintegrering och jämställdhetsbudgetering på nationell nivå och EU-nivå. De olika deltagande länderna kommer att beskriva hur de arbetar med jämställdhetsfrågor.

- Kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha samma möjligheter till betalt arbete, egen försörjning och makten att forma sina egna liv. Det är regeringens utgångspunkt för att säkerställa att EU:s politik genomsyras av jämställdhet, säger arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark.

På mötet deltar jämställdhetsministrar och statssekreterare från bland annat Slovenien, Tjeckien, Frankrike och Belgien och kommissionären med ansvar för jämlikhet Helena Dalli.

Frukostseminariet hålls i samband med EPSCO-rådets möte den 6–7 december.

Presskontakt