Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Förlängt förordnande för Skogsstyrelsens generaldirektör

Publicerad

Det nuvarande förordnandet för Skogsstyrelsens generaldirektör och chef Herman Sundqvist löper till och med den 24 februari 2022. Regeringen har idag beslutat att förlänga hans anställning till och med den 28 februari 2025.

Herman Sundqvist tillträdde tjänsten som generaldirektör 2016.

– Skogsstyrelsen har viktiga frågor att hantera framöver. Skogspolitikens två jämställda mål om produktion och miljö ska samspela med regeringens politiska prioriteringar inom klimatomställningen och skapa jobb i hela landet. Herman Sundqvist är med sin kompetens och erfarenhet viktig för detta uppdrag, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Herman Sundqvist har inkommit med en anmälan om bisyssla där han deklarerar att han kommer att hålla sitt eget skogsbruk vilande, utöver redan ingångna kontrakt, under den tid han är generaldirektör.

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-094 25 40
e-post till Max Ney