Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Ny generaldirektör för Trafikverket

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Roberto Maiorana till generaldirektör och chef för Trafikverket. Roberto Maiorana är i dag chef för ett av Trafikverkets verksamhetsområden. Han tillträder den 1 mars 2022.

– Jag är mycket glad över att Roberto Maiorana har tackat ja till uppdraget. Han har erfarenhet av att leda stora, komplexa och geografiskt spridda organisationer med gott resultat. Han har också under sin tid på myndigheten utvecklat goda relationer och samarbetsformer både internt och externt, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Roberto Maiorana har varit chef för verksamhetsområde Trafik vid Trafikverket sedan 2016. Han tillträder som generaldirektör den 1 mars 2022.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-053 92 70
e-post till Jennie Zetterström