Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Per Olsson Fridh ny generaldirektör för Folke Bernadotteakademin

Publicerad

Regeringen har i dag utsett Per Olsson Fridh till ny generaldirektör och chef för Folke Bernadotteakademin (FBA). Per Olsson Fridh förordnas från 19 april och sex år framåt.

– Jag är mycket glad att Per Olsson Fridh har tackat ja till uppdraget att bli ny generaldirektör för Folke Bernadotteakademin. Han tar med sig en omfattande, mångfacetterad erfarenhet från arbete med fred, säkerhet och utveckling i många olika sammanhang både inom politiken och inom civilsamhället. Med sina gedigna kunskaper och ledaregenskaper kommer Per Olsson Fridh att fortsatt utveckla FBA och verksamheten för fred, säkerhet och utveckling i en tid full av utmaningar, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

Per Olsson Fridh efterträder Sven-Eric Söder, som har varit FBA:s generaldirektör sedan 2012.

Presskontakt

Nadja Yusuf
Pressekreterare hos biståndsminister Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-085 00 49
e-post till Nadja Yusuf

Folke Bernadotteakademin

Folke Bernadotteakademin (FBA) är en myndighet med den övergripande uppgiften att stödja internationell fredsfrämjande verksamhet. FBA:s arbete ska bidra till internationell fred och säkerhet, samt förbättra levnadsvillkoren för människor som lever i fattigdom och förtryck.