Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Pressbriefing med utbildningsministern, SUHF och Vetenskapsrådet

Publicerad

I dag, onsdag den 2 mars, håller utbildningsminister Anna Ekström en pressbriefing om högre utbildning och forskning med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Medverkar gör även Hans Adolfsson, vice ordförande för Sveriges Universitets- och Högskoleförbund (SUHF), och Vetenskapsrådets generaldirektör Sven Stafström.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats vid pressbriefingen i Bella, ingång Rödbodgatan 6 eller digitalt via Zoom. Inpassering från kl. 13.00.

Obligatorisk föranmälan senast kl. 12.30 via formuläret, se nedan. Presslegitimation krävs och skickas via e-post till Linnea Ilbring, se kontaktuppgifter. Deltagande sker i mån av plats. Under pressbriefingen kommer de som är på plats i Bella vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Anmälningstiden har gått ut.

Rättelse

I en tidigare version uppgavs att Astrid Söderbergh Widding, ordförande för Sveriges Universitets- och Högskoleförbund (SUHF) medverkar vid pressbriefingen. Hans Adolfsson, vice ordförande, kommer att medverka i stället.

Presskontakt

Linnea Ilbring
Presskommunikatör, Utbildningsdepartementet
e-post till Linnea Ilbring
Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.