Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern reser till London

Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson reser till London för att delta i möten med ledare från länderna som deltar i försvarssamarbetet Joint Expeditionary Force (JEF) den 14-15 mars.

Under mötet kommer säkerhetsläget i Europa, stöd till Ukraina och åtgärder med anledning av Rysslands militära aggression diskuteras med ledare från Danmark, Estland, Finland, Island, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge och Storbritannien. 

Statsminister Magdalena Andersson kommer under tisdagen att ha ett bilateralt möte med premiärminister Boris Johnson för att diskutera samarbetet mellan Sverige och Storbritannien. Under besöket i London kommer statsministern också att ha bilaterala möten med Finlands president Sauli Niinistö och Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir.

Presskontakt

Johan Ekström
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-086 32 01
e-post till Johan Ekström