Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern träffar Tysklands förbundskansler i Berlin

Publicerad

Måndag den 28 mars åker statsminister Magdalena Andersson till Berlin för bilaterala överläggningar med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz.

Statsministern och förbundskanslern kommer att diskutera säkerhetsläget i Europa, fortsatt stöd till Ukraina och åtgärder med anledning av Rysslands militära aggression. Även andra viktiga frågor på EU-agendan och frågor som rör samarbetet mellan Sverige och Tyskland kommer diskuteras.

Efter det bilaterala mötet hålls en gemensam presskonferens på Bundeskanzleramt (Willy-Brandt-Str. 1, Berlin), kl.15.00. Vänligen notera att endast ett begränsat antal journalister kommer att beviljas plats på presskonferensen.

Vid intresse att delta, kontakta pressråd Monica Enqvist (se presskontakt) senast kl.14.00 fredag 25/3. Observera att 3G-regler gäller under presskonferensen (dvs krav på fullt vaccinskydd, tillfrisknadsintyg eller negativt covid-test).

Pressträffen kommer även att livesändas på tyska regeringens webbplats (tyska och engelska).

Tyska regeringens webbplats

Presskontakt

Johan Ekström
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-086 32 01
e-post till Johan Ekström
Monica Engqvist
Pressråd, Sveriges ambassad i Berlin
Mobil +49 173 240 59 03
e-post till Monica Engqvist