Pressmeddelande från Finansdepartementet

Susanna Grufman blir tillförordnad generaldirektör för Finansinspektionen

Publicerad

Regeringen har beslutat att Susanna Grufman, i dag biträdande generaldirektör, ska vikariera som generaldirektör och chef för Finansinspektionen fr.o.m. 21 november 2022. Regeringen har även beslutat att entlediga Erik Thedéen från anställningen som generaldirektör och chef för Finansinspektionen fr.o.m. 21 november 2022. Erik Thedéen kommer att tillträda som ny riksbankschef den 1 januari 2023.

– Susanna Grufman är ett bra val som tillförordnad generaldirektör. Med flerårig erfarenhet inom Finansinspektionen, bland annat som verksamhetsområdeschef, är hon en kompetent och erfaren statstjänsteman som kommer att ha ansvaret medan regeringen rekryterar en ny ordinarie generaldirektör, säger finansmarknadsminister Max Elger.

Erik Thedéen har varit generaldirektör och chef för Finansinspektionen sedan oktober 2015 och kommer att tillträda som ny riksbankschef den 1 januari 2023. Processen med att rekrytera en ny generaldirektör till Finansinspektionen har påbörjats.

Till dess att en ny generaldirektör och chef tillträder ska biträdande generaldirektör Susanna Grufman vikariera som generaldirektör och chef för Finansinspektionen fr.o.m. den 21 november 2022.

Presskontakt

Simon Sätherberg
Pressekreterare hos finansmarknadsminister Max Elger
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-086 23 07
e-post till Simon Sätherberg