Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Fler nya platser i kriminalvården

Publicerad

Regeringen har idag fattat beslut om att Kriminalvården ska få ingå hyresavtal för anstalten Skänninge. Beslutet innebär 96 nya platser som planeras att tas i bruk inom kort.

Kriminalvården har i en skrivelse begärt regeringens medgivande att få ingå ett 25-årigt hyresavtal för anstalten Skänninge i Mjölby. Anstalten har idag 240 platser och cirka 300 anställda. Genom det nya avtalet skapas ytterligare 96 platser.

– De nya platserna på anstalten Skänninge är ett viktigt tillskott i utbyggnaden av kriminalvården. Med den omläggning som regeringen nu gör av kriminalpolitiken så kommer allt fler dömda brottslingar att avtjäna sina straff i fängelser. Det är därför viktigt att utbyggnaden håller jämna steg med lagstiftningsarbetet, säger justitieminister Gunnar Strömmer.

I december 2022 och i januari innevarande år beviljade regeringen hyresavtal på anstalter vid tio orter i landet vilket innebar 428 nya platser. Med dagens beslut innebär detta alltså en ökning av platskapaciteten med över 500 platser i landet. 

Presskontakt

Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl
Laddar...