Hoppa till huvudinnehåll
Statens offentliga utredningar från Kulturdepartementet

Bortom Vi och Dom - Teoretiska reflektioner om makt, integration och strukturell diskriminering SOU 2005:41

Publicerad Uppdaterad

Den första publikationen från Utredningen om makt, integration och strukturell diskriminering. I rapporten medverkar forskare från skilda discipliner och forskningsmiljöer som sociologi, socialantropologi, idéhistoria, ekonomisk historia och kulturgeografi.

Ladda ner:

Forskarna är verksamma både i Sverige och i andra europeiska länder. Betänkandet innehåller texter av Masoud Kamali, Philomena Essed, Irene Molina, Teun A. van Dijk, Katarina Mattsson, Michael Azar, Amanda Peralta, Mekonnen Tesfahuney och Paulina de los Reyes.

Utredningens uppdrag innebär att identifiera och kartlägga mekanismer bakom strukturell/institutionell diskriminering på grund av etnisk och religiös tillhörighet.

Laddar...