Hoppa till huvudinnehåll
Statens offentliga utredningar från Finansdepartementet

Skattelättnader för hushållstjänster SOU 2008:57

Publicerad Uppdaterad

Ladda ner:

Skattelättnad direkt vid köp av hushållstjänster föreslår Hushållstjänstutredningen i detta betänkande. Att man har rätt till skattelättnaden intygar man sedan i sin självdeklaration där uppgifterna kommer att finnas förtryckta. När det gäller skattereduktion för förmån av hushållsarbete har utredningen bedömt att nuvarande regler bör behållas. Utredningen föreslår också att begränsningen att anlita eget eller närstående företag ska slopas. Arbetet får dock inte ha utförts av den som begär skattereduktion eller av någon som tillhör samma hushåll. Utredare har varit skattedirektör Björne Sjökvist. De nya bestämmelserna föreslås börja gälla den 1 januari 2009.
Laddar...