Hoppa till huvudinnehåll
Statens offentliga utredningar från Kulturdepartementet

Begravning – återvinning, nya begravningsmetoder och enhetlig begravningsavgiftssats SOU 2013:82

Publicerad Uppdaterad

Utredningen om vissa begravningsfrågor har sett över frågor inom begravningsområdet. I översynen har ingått att analysera dels behovet av ändrad lagstiftning i syfte att uppnå en miljömässig hantering av metaller efter kremering, dels hur prövning av nya begravningsmetoder kan regleras.

Ladda ner:

Uppdraget har även rymt att utreda hur Stockholms och Tranås kommuner kan inlemmas i systemet med en enhetlig begravningsavgiftssats.

Lagstiftningskedjan

Kommittédirektiv (3 st)

  • Tilläggsdirektiv till Begravningsmetodsutredningen

    Uppdraget till utredningen utvidgas bland annat genom att utredaren också ska utreda frågan om hur avgifterna även för begravningsverksamheten i Stockholms och Tranås kommuner kan inlemmas i systemet med en enhetlig begravningsavgiftssats.

  • Tilläggsdirektiv till Begravningsmetodsutredningen

    Uppdraget till utredningen utvidgas bland annat genom att utredaren också ska utreda frågan om hur avgifterna även för begravningsverksamheten i Stockholms och Tranås kommuner kan inlemmas i systemet med en enhetlig begravningsavgiftssats.

  • Begravningsfrågor

    En särskild utredare ska se över vissa frågor på begravningsområdet. Syftet med översynen är att utveckla en flexibel och modern begravningslagstiftning.

Departementsserien

Statens offentliga utredningar (1 st)

Lagrådsremiss

Proposition

Laddar...