Moçambique

Sverige gav humanitärt och politiskt stöd till befrielsekampen och har haft ett omfattande utvecklingssamarbete med Moçambique sedan landets självständighet 1975. Idag är Moçambique ett av Sveriges främsta samarbetsländer inom utvecklingssamarbetet.

Det svenska stödet till regeringens program för fattigdomsbekämpning inriktar sig främst på demokratisk samhällsstyrning, jordbruk och energi, samt forskningssamverkan. Svenska företag investerar i dagsläget i förbättrad infrastruktur och energitillförsel. Handelsutbytet väntas växa framöver till följd av den gynnsamma ekonomiska utvecklingen i landet. Sveriges ambassad i Maputo består av utsända från både UD och Sida.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök