Senegal
Sverige stängde ambassaden i Senegal 2010. Landet täcks idag av en Stockholmsbaserad ambassadör. Ett svenskt honorärkonsulat finns i Dakar.
Senegal blev självständigt från Frankrike 1960 och är sedan 1970-talet en flerpartidemokrati.
De bilaterala relationerna mellan Sverige och Senegal är goda men begränsade. Ett visst kulturutbyte finns framför allt inom musikområdet. Den svenska turismen till Senegal är tämligen blygsam.
Sverige har inget utvecklingssamarbete med Senegal. Sida gav 2018 stöd till civilsamhället (Forum Syd) motsvarade knappt 0,8 miljoner SEK. Ett antal svenska företag finns representerade i landet, bland andra Ericsson, Atlas Copco, Volvo, Sandvik och ABB.
Visum
UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.
Genvägar
Innehåll om Senegal
Totalt 4 träffar.
-
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Senegal
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Senegal samt en länk till rapporten i sin helhet.
· Rapport från Utrikesdepartementet
-
Situationen i Syrien huvudämnet på utrikesministermöte
Den humanitära och politiska situationen i Syrien dominerade EU:s utrikesministermöte i Luxemburg 17 oktober. FN-sändebudet för Syrien, Staffan de Mistura, deltog under delar av syriendiskussionen. Övriga frågor på dagordningen var bland annat migration och EU:s globala strategi.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Nya ambassadörer från Japan, Kuwait, Sydkorea och Senegal
Ambassadörerna från Japan, Kuwait, Sydkorea och Senegal överlämnade tisdagen den 24 november 2015 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.