Senegal

Sverige stängde ambassaden i Senegal 2010 och representeras av en ambassadör baserad i Stockholm. En honorärkonsul finns i Dakar.

Sverige har goda men begränsade bilaterala relationer till Senegal. De svenska företagen Ericsson och Atlas Copco finns representerade på den senegalesiska marknaden. Även Volvo, Sandvik och ABB är representerade. En av de mera uppmärksammade svenska kommersiella aktiviteterna i Senegal på senare år är trafikföretaget Samres som 2012 öppnade ett call center med svensktalande senegalesisk arbetskraft i Dakar. Den svenska exporten till Senegal består främst av verkstadsprodukter.

Sverige har inget utvecklingssamarbete med Senegal men ger via Sida stöd till svenska Rädda Barnen som finns representerade i Senegal.

Ett visst kulturutbyte, framförallt inom musikområdet förekommer mellan Sverige och Senegal. Senegal är inte ett traditionellt resmål för svenska turister men några hundra svenska turister besöker landet årligen.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök